Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı (KDU) Eğitimi

Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı (KDU) Eğitimi

Eğitim Süresi: 1 Gün Hafta içi - hafta sonu 
 
Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı (KDU) Eğitimi 
Avrupa kimyasal mevzuatlarına uyum sürecinde REACH (dollarpean Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) tüzüğünün Türkiye’ye uyarlanması ve Türkiye’nin bu tüzüğe geçişini sağlamak amacıyla KKDİK (Kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlanması) hakkındaki yönetmelik yayınlanmıştır.
 
Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Hakkında
Bu yönetmeliğe uyum sürecinde yıllık 10 tondan fazla kimyasal üretimi yapan yada ithal eden ve eşyalar içerisinde bulunan; içerik olarak bin de bir den fazla miktarda salınım yapan kimyasallar için firmalara bazı yükümlülükler getirilmiştir. Bu yönetmelik kapsamında Kimyasal Değerlendirme Uzmanları, Güvenlik Bilgi Formu ve Kimyasal Güvenlik Raporu hazırlayabileceklerdir.
 
Eğitim Programının Temel Amacı
Kursiyerlere insan sağlığı ve çevrenin korunmasını sağlamak için gereken bilgi ve becerileri kazandırarak, işletmeler için Kimyasal Değerlendirme Uzmanları yetiştirmek ve kursiyerleri uzmanlık sınavına eksiksiz hazırlamaktır.

Eğitim Takvimi
64 saatlik bir eğitimdir. Günde 8 saat şeklinde 8 gün eğitim vermekteyiz. Hafta içi ve hafta sonu olarak eğitimlerimiz mevcuttur. Güncel eğitim takvimi için lütfen iletişime geçiniz.
Ücretsiz Ön Kayıt Yaptırın, Müşteri Temsilcimiz Sizi Arasın.
 
Kimler Kimyasal Değerlendirme Uzmanı Olabilir?
Aşağıdaki iki koşuldan birini sağlayanlar 64 saatlik eğitim alıp daha sonra da TURKAK ’tan sınav yapma konusunda yetkili kurumların yapacağı sınavlara girerek geçmesi durumunda 5 yıl geçerliliği olan Kimyasal Değerlendirme Uzmanı (KDU) belgesini alırlar.
1. Kimya, biyoloji, biyokimya, biyoteknoloji, moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, Kimya alanında yüksek lisans veya doktora yapmak. Bunların dışında lisans programlarında ağırlıklı olarak kimya, biyoloji ve çevre bilimleri konularına yer verdiği gösterilen diğer bölümler de bu kapsama girer.
2. Bu alanlardan mezun olmayanlarda ise herhangi bir alandan mezuniyet ve 5 yıl üretim, laboratuvar, kalite kontrol veya kimyasalların yönetimi alanlarında çalışmış olma şartı aranmaktadır.

Konular
• Kimyasalların Yönetimi,
• Mevzuat (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik, Tehlikeli Malların Taşınması, Depolanması, İş Sağlığı ve Güvenliği, Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması),
• Madde ve karışımların sınıflandırılması (Fiziko- kimyasal özelliklere göre, Toksikolojik özelliklere göre, Ekotoksikolojik özelliklere göre),
• Kimyasallar- İnsan sağlığı risk değerlendirmesi,
• Maruz kalma senaryoları,
• Kimyasal Güvenlik Değerlendirmesi (KGD),
• Kimyasal Güvenlik Raporu(KGR),
• Güvenlik bilgi formu hazırlanması için gereklilikler.
 
Eğitim Süresi ve Ücret
Eğitim süresi 1 gün,
Eğitim ücreti için firmamızı arayıp bilgi alabilirsiniz.
 
Eğitmenler
Eğitim, sektör profesyoneli uzmanları katılımcılarla buluşturmaktadır.
 
Sertifika
Kursun sonunda verilecek bitirme projesini tamamlayan katılımcılara Fera Global Akademi tarafından hazırlanan Katilim Sertifika Belgesi ve MEB tarafından hazırlanan sertifikalar verilecektir.
 
Yer
Eğitimler Modern altyapı ile donatılmış Fera Global Akademi Şubelerinde düzenlenmektedir. Firmanıza özel eğitim taleplerinizde firma yerinde de eğitimler düzenlenmektedir.
 
Bu eğitim ile ilgili olarak Türkiye’nin Lider Eğitim ve Belgelendirme Kuruluşlarından biri olan Kurumumuza 0 850 241 12 71 ya da 0 530 408 99 46 numaralı hatlardan ulaşabilir uzman kadromuzdan bilgi, destek ve hizmet alabilirsiniz.
 

Teklif Formu

HİZMET ÇEŞİDİ BELİRTİNİZ